ESMA On Tour 2022 / DIMITRIS KARETSOS TOURNAMENT

Έλαμψε το νέο αστέρι του ΕΣΜΑ στο “DIMITRIS KARETSOS”
4ος ο Νικόλας Χριστοφή (Youth)
Στην 7η θέση ο Ορέστης Παπαδόπουλος

Στα πλαίσια του καθιερωμένου πλέον ταξιδιωτικού προγράμματος του σωματείου, “ESMA on ΤOUR 2022”, τρίτος σταθμός φέτος για τα μέλη μας το COSMOS Bowling Center στον Πειραιά και η συμμετοχή στο “DIMITRIS KARETSOS TOURNAMENT 2022”.

Ένα τουρνουά το οποίο ξεκίνησε το 2016 στη Θεσσαλονίκη, προς τιμή του αείμνηστου Δημήτρη Καρέτσου και αγκαλιάστηκε άμεσα από τους μπόουλερς διαφόρων χωρών. Με την πάροδο του χρόνου εξελίσσεται σε θεσμό και η ανάληψη της διοργάνωσης του από το COSMOS Bowling Center, για τα επόμενα 3 χρόνια, είναι μία κίνηση που θα βοηθήσει στην επιτυχή συνέχιση της προσπάθειας.

Το σωματείο μας λαμβάνει μέρος για 2η συνεχόμενη διοργάνωση. Στη φετινό τουρνουά  έδωσαν το παρόν στους διαδρόμους του COSMOS Bowling, συνολικά οχτώ (8) αθλητές μέλη του σωματείου μας. Στην προσπάθεια τους αυτή είχαν να ανταγωνιστούν συνολικά 159 αθλητές από 7 χώρες (Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία, Ιρλανδία, Μάλτα, Βουλγαρία και Αγγλία).

Η φιλοξενία για ακόμη μία φορά μοναδική. Η ιδιοκτήτρια του COSMOS Bowling Center Ευαγγελία Κυβέλου και ο σύζυγος της Άρης Κέμος, φρόντισαν η παραμονή μας στην Αθήνα να είναι ξεχωριστή. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλων των παιδιών, φίλοι Ευαγγελία και Άρη.

Τα φιλαράκια μας Πάνος Ορεστίδης και Γιάννης Χ”Αντώνης (Xatza), έκαναν και πάλι ότι περνούσε από το χέρι τους ώστε η παραμονή μας στην Αθήνα να μας μείνει για ακόμη μία φορά αξέχαστη. Όσα ευχαριστώ και να πει κάποιος φιλαράκια, ειλικρινά θα είναι λίγα, μπροστά σε όσα έχετε κάνει.

Για πολλοστή φορά οι Ελλαδίτες μπόουλερς, μας έδειξαν την αγάπη τους αλλά και πόσο φιλόξενη χώρα είναι η Ελλάδα για τους Κύπριους αθλητές. Προσδοκούμε στο επόμενο DIMITRIS KARESTOS TOURNAMENT φίλοι.

Άξιες αναφοράς είναι οι προκρίσεις δύο αθλητών μας στην Τελική Φάση!

Το νέο αστέρι του ΕΣΜΑ, ο 17χρονος Νικόλας Χριστοφή, έλαμψε με την απόδοση αλλά και τη συνολική του παρουσία στο τουρνουά. Στην Προκριματική Φάση ολοκλήρωσε την προσπάθεια του στην 8η θέση με 1426 κορύνες (237,67). Αν και πρωτάρης σε διεθνή τουρνουά, στο Final Step 2 συνέχισε την εντυπωσιακή απόδοση τερματίζοντας 1ος με 723 κορύνες (241,00). Στους νοκ-άουτ αγώνες διατήρησε την απόδοση του σε ψηλούς ρυθμούς. Αρχικά επιβλήθηκε στο Final Step 3 (Top16) του Άγγλου αντιπάλου Miles Corney με 485-401, ενώ στο Final Step 4 (Top 8) επικράτησε πολύ δύσκολα του πολύπειρου Ελλαδίτη αθλητή Νικόλαου Κεκέση με σκορ 445-443! Η καταπληκτική πορεία του Νικόλα σταμάτησε στο Final Step 5 / Stepladder (Top4), όπου αποκλείστηκε από τον εντυπωσιακό νεαρό Ελλαδίτη αθλητή Ιωάννη Ξυδά (Τελικός Νικητής του τουρνουά) με σκορ 247-233, κατακτώντας την 4η θέση στην Τελική Κατάταξη!

Η σταθερή αξία σε ατομικούς διαγωνισμούς και σε όσα διεθνή τουρνουά συμμετείχε ο ΕΣΜΑ, Ορέστης Παπαδόπουλος, κατέλαβε την θέση στην Τελική Κατάταξη. Στην Προκριματική Φάση ολοκλήρωσε την προσπάθεια του στην 5η θέση με 1457 κορύνες (242,83). Στο Final Step 2 κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία του και να προκριθεί καταλαμβάνοντας την 10η θέση με 630 κορύνες (210,00), ενώ στο Final Step 3 (Top16) επικράτησε σε αγώνα νοκ-άουτ του Ελλαδίτη αντιπάλου Σοφοκλή Μπιτσάκου με 439-382! Η πορεία του Ορέστη σταμάτησε στο Final Step 4 (Top 8) απέναντι στον εντυπωσιακό νεαρό Ελλαδίτη αθλητή Αναστάσιο Εξάρχου από τον οποίο ηττήθηκε με σκορ 525-468!

Η τελική κατάταξη καθώς και οι επιδόσεις των αθλητών μας στο “DIMITRIS KARETSOS TOURNAMENT 2022” έχουν ως ακολούθως:

Νικόλας Χριστοφή (4ος), Ορέστης Παπαδόπουλος (7ος), Νάκης Περικλέους (38ος), Αντρέας Κτωρής (53ος), Ραφέλος Ευσταθίου (56ος), Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (91ος), Μάριος Νεοφύτου (92ος) και Ντίνος Σοφοκλέους (114ος).

Δείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες αλλά και τα αναλυτικά αποτελέσματα του το στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρνουά πατώντας ΕΔΩ

Το Δ.Σ. του σωματείου, συγχαίρει όλους τους εκδρομείς για την άψογη συμπεριφορά τους καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού καθώς και για την προσπάθεια που κατέλαβαν για διάκριση!

Επίσης ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους συνέβαλαν ούτως ώστε η διαμονή των μελών μας στην Αθήνα να είναι ευχάριστη και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ραντεβού στο επόμενο DIMITRIS KARETSOS TOURNAMENT φίλοι…

Ντίνος Σοφοκλέους
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Σ.Μ.Α.

This entry was posted in Dimitris Karetsos Tournament, ESMA on TOUR, ESMA STARS On Tour, F.B.C. STARS on Tour, Αγων. Περίοδος 2021-22, Διεθνείς Διοργανώσεις, Εκδρομές, Ταξίδια στο εξωτερικό, Τουρνουά Εξωτερικού, Karetsos Tournament. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s