ECC 2022 – Olomouc, Czech Republic / Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες

Επέστρεψε η Εθνική μας ομάδα μπόουλινγκ η οποία εκπροσώπησε την Κύπρο στους αγώνες ECC 2022 (European Championship of Champions) που διεξήχθηκαν στο Bowland Bowling Center στο Olomouc της Τσεχίας, από τις 21 μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2022! Την Εθνική μας ομάδα αποτελούσαν η αθλήτρια Μύρια Καστόρη (Ε.Σ.Μ.Α) και ο αθλητής Ηρακλής Κυριάκου (Ε.Σ.Μ.Λ) καθώς και ο Ομοσπονδιακός προπονητής,  Κώστας Μίτσιγκας.

Οι δύο αθλητές μας έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις για την καλύτερη δυνατή διάκριση με την Μύρια Καστόρη να προκρίνεται στις 16 κορυφαίες γυναίκες (1η φορά το πετυχαίνει Κύπρια αθλήτρια) κατακτώντας τελικά την 16η Θέση έχοντας 4585 κορύνες (191 μ.ο) σε 24 παιχνίδια. Ο Ηρακλής Κυριάκου ολοκλήρωσε την προσπάθεια του στη 19η θέση της Γενικής Κατάταξης έχοντας 3473 κορύνες (217,1 μ.ο) σε 16 παιχνίδια.

“ Την εβδομάδα που μας πέρασε είχα την τιμή να εκπροσωπήσω την χώρα μου στο European Championship of Champions 2022, 24-31  October in Olomouc Czech republic. Η διοργάνωση  αποτελεί ορόσημο στην καριέρα μου αφού κατάφερα να προκριθώ στην φάση των 16 , κάτι το οποίο συμβαίνει  για πρώτη φορά στην ιστορία του κυπριακού μπόουλινγκ. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω τα άτομα που με εμπιστεύτηκαν να εκπροσωπησω την χώρα μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ομοσπονδίας μας κύριον Μάριο Νικολαΐδη τον συναθλητή μου Ηρακλή Κυριάκου που με στήριξε κατά την διάρκεια της προσπάθειας μου εντός και εκτός των διαδρόμων. Οφείλω να ομολογήσω οτι έπαιξε εκπληκτικο μπόουλινγκ και ειναι από καθαρή ατυχία που δεν πέρασε. Αλλά το μεγαλύτερο ευχαριστώ το οφείλω στον ομοσπονδιακό προπονητή μας Κον Κώστα Μίτσιγκα που χάρη σε αυτόν ήρθε η πολυπόθητη διάκριση μου. Είναι ευλογία να έχεις τέτοιο άνθρωπο μαζι σου και μονο οταν βρεθεί κοντά του  αντιλαμβάνεται κανείς το πόση εκτίμηση χαίρει στο παγκόσμιο μπόουλινγκ και σε πόσους παικτες και προπονητές έχει επίδραση. Εύχομαι να τον έχουμε κάθε φορά μαζι μας. Ευχαριστώ και όλους εσάς για τα μηνύματα στήριξης και συμπαράστασης. Ηταν ένα υπέροχο ταξίδι. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους μέσα από την καρδιά μου ❤❤❤ ”

“ Ήταν μια εβδομάδα με έντονα συναισθήματα που μου άφησε μια γλυκόπικρη γεύση. Προσπάθησα, πάλεψα αλλά στο τέλος δεν κατάφερα να περάσω στους καλύτερους 16 της Ευρώπης. Η 19η θέση με 217Μ.Ο, θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερη ακόμα και για αυτό που κάποιοι θεωρούν ακατόρθωτο. Ξέρω όμως τι φταίει και είμαι αποφασισμένος περισσότερο από ποτέ να δουλέψω για να ανέβω επίπεδο και να υλοποιήσω τα όνειρα μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την συναθλητρια μου Μύρια Καστορή για την στήριξη εντός και εκτός διαδρόμων και να την συγχαρώ και δημόσια για την μεγάλη της επιτυχία γιατί για εμενα που το εζησα από κοντά και γνωρίζοντας τα δεδομένα ναι ήταν μεγάλη επιτυχία. Επίσης, τον πρόεδρο της ομοσπονδίας κον Μάριο Νικολαΐδη για την στήριξη και την ευκαιρία που μου έδωσε να εκπροσωπήσω την χώρα μου. Πάνω από όλα όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω έναν άνθρωπο..προπονητή…φίλο Κώστα Μίτσιγγα  που πίστεψε σε μένα από τη 1η στιγμή πως θα τα καταφέρναμε..που για πρώτη φορα συνεργαζομάστε στους διαδρόμους και σε αυτό το λίγο διάστημα με έχει μάθει αρκετά έτσι ώστε να αντιλαμβάνομαι τις λεπτομέρειες και να τις αντιμετωπίζω διαφορετικά. Κοιτάμε μπροστά με σκληρή δουλειά για ένα καλύτερο και δυνατό μέλλον.. ”

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου συγχαίρει τους αθλητές μας καθώς επίσης και τον Ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής,  Κώστα Μίτσιγκα.

Εκ μέρους του Δ.Σ

Ντίνος Σοφοκλέους
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Σ.Μ.Α.

This entry was posted in Announcements, C.B.F. National Team, European Champions Championship, Αποτελέσματα, Αγων. Περίοδος 2022-23, Ανακοινώσεις, Διεθνείς Διοργανώσεις, Διοργανώσεις ETBF, Εθνική Ομάδα, Πανευρωπαικό Ατομικό, Ρεπορτάζ / Reportage, Τουρνουά Εξωτερικού, Post Game. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s